älskade praktikant


dagen har gått fort, alldels för fort. imorgon på dagen åker alvina hem. vi har kommit varandra väldigt nära på bara två veckor. de är underbart med sånna vänner!! kommer åter igen bli tomt när hon åkt.
imorgon fm. ska vi försöka rida över till carina hos cristobal, jag köpte muffins och juise vi kan smaska på. MUMMSFILLIBUBBSAN! eftersom de bara är prestige som är rolig och rida på så rider vi förmodligen två på honom.
hoppträning höll jag idag också, blev värsta stolt över både ryttare och häst.



för jag är fortfarande kär (8)

catarina ♥ miramar


catarina ♥  miramar, de är nog ett av de få köpcentrum jag verkligen gillar. de är min typ av affärer, lite sportigt/sommrigt/gott osv :) vi ska förmodligen dit nu på em. ska bli mys, OCH så hoppas jag på lite påskkänsla då jag inte sett en endaste kyckling än! gör mig inte så mkt egentligen, fast de är ju kul att påskpyssla. aja..
morgonstallet är klart och alvina sitter och skriver kort hem. även fast hon åker imorgon.
...
(har lite bloggtorka vet inte riktigt vad jag ska skriva).
...

LINN! sophia och prestige påminner lite om dig och alperna! :)










solklart pappsen!


klart jag städar pappa, de kommer ju bli full rulle här i huset då jag kommer att ha två praktikanter på besök. lite tur är väll de så du och jag kan lämna gården och uppleva spanien tillsammans!
idag har jag & alvina skrattat åt så mkt så jag orkar inte ens börja skriva om de, jag har magknip nu för vi drar så många vitsar.

pusshej!


prestige hjärtat!


konsten med att vara liten är vara lika stor som alla andra




tjuvkik


jag brukar kika lite på solsidan när man får tid över. skrattade lite extra åt detta klipp:

http://www.tv4play.se/noje_och_humor/solsidan?videoId=1.1553244&selId=1.1472608&currPage=1

annars är allt på gården som vanligt, tog lite "bli frisk" medicin imorse då jag känner mig lite småförkyld.
två hästar ska ridas idag, kanske kastar upp alvina på prestige så blir de iaf en mindre :)
vi försov oss 13 minuter imorse, och nu är vi helt slöa.
ny dag, nya tag. eller så är de inte så nej...







Northon


dag 54

kollade precis lite medicinman, en kille som hette northon. de tycker jag var fint.
idag red vi till floden barbacka (som vanligt) & badade, så mys. klädda i bara shorts och linne + bikini. både cortez och prestige tog sina första simsteg för denna sommar.
på onsdag har vi lite shopping inplanerat, men jag måste också spara en slant till far min kommer ned.
imorgon måste jag ta rumpan ur vagnen och tvätta, innan de blir fullt av högar här i huset.
de känns redan tomt i stallet utan quintero och windy, inte bara de att de är mindre jobb utan ägarna och de som kommer och rider på dem. de är liksom folket som försvinner också. nu är de bara en till flyttning som är inplanerad, farouk åker förmodligen nästa månad, då kommer de vara tommast av tommast. var 19 hästar här när jag kom, snart är de bara 12.
hittade precis en skön remix från bästis youtube sida, walking in memphis ofc. :) och en annan låt som vi lyssnade på igår på våran nattpromenad. vi gick och sjöng & dansade med grodorna. så himla mysigt här på kvällarna :)
kan lägga upp lite bilder, tråkiga blogg. just nu bara hatar jag den. men men..



Grodan Minnie



pussa groda = prins, inte sant?




jävla tjat! :)


dag 53

dagen efter gårdagen så att säga. mår som man förtjänar, men fasiken va skönt de var med en hotellnatt, de var vi verkligen värda. kvällen blev toppen, vi blev väldigt trötta i slutet. anlände till hotellet vid 7, pappa ringde vid 8. TUMMEN UPP! :) alltid mysigt med pappa samtal, de värmer så i hjärtat. han fick frukost på sängen den j*veln. ;)
efter en sovmorgon besökte vi stranden, tog lite "catarina kommer sakna alvina"-bilder, sen gick vi tillbaka till hotellet och åt snitzchel, MUMSFILLIBUBBSAN!
nu är vi tillbaka på gården, alvina är helt fast framför medicinmannen (vilket jag förstår). men vi tänkte switcha om lite kläder och dra ut på en jogging runda, de blir skönt! :)
bjuder på lite pics. hann dock inte ta ngra igår då de blev lite brottom. hejhopp










"nu ere fest"

livet på la hoppla knallar på i med och motgång. igår gick vi ut och gick en promenad med prestige. såg en volvo & jag berättade då för alvina att de inte är så vanligt här nere. då stannar bilen lite längre fram och ut bilen hoppar en kille i min ålder och vi står och pratar i ca 30 minuter. folk är liksom trevliga här.
aja, en liten avstickare sådär.
ikväll ska vi bege oss in till fuengirola, mobilen får stanna hemma denna gång ;)
nu är de inte långt kvar tills pappa kommer ner, wiiiiie :D jag räknar dagarna!
denna morgon har varit himmelsk om man jämför med igår. uppdaterar kanske lite senare, eller imorgon. eller på månad :) haha! tjofräääs





ibland har man bra lust att hoppa i! :D


sorry bloggen


har inte haft internet sen förra måndagen. men nu är jag tillbaka igen.
praktikant nr tre har kommit, alvina. mycket trevlig tjej :) så nu har jag någon att roa mig med om dagarna. kastar upp lite bilder så ni får se :)
pappa har bokat biljett och kommer snart ner till mig, de känns så skönt. att få träffa någon där hemifrån.
på lördag flyttar quintero och windy, de är ju trist. men livet går vidare här på la hoppla.
första badet med häst hände igår, jag och prestige doppade oss lite. fasen så mysigt!
sara har även planer på att komma och hälsa på, de vore så sjukt roligt. bara vara med henne och hästarna.











en liten bildbomb! men nu måste jag ut  och leka i stallet. tjohopp!


dod levande ;)

okej, dalig uppdatering. mitt internet stick ar pa lagning och jag ar pa jakt efter en ny dator. jag har inte riktigt tid till att sitta vid datorn heller. aja
farfar ar valdigt krasslig ocksa sa mkt av min tankar och energi gar till honom, kanns tugnt att avbryta min tid har men enda sa betyder min farfar verkligen huuur mkt som helst.
SAAAARA! skit i min uppdatering, fokusera pa dopet. jag kommer grata floder att jag inte kan vara dar och stotta er och fota som jag lovade :( men allt kommer ga bra, hoppas knodden ar pa bra humor. jag laser din blogg safort jag kan. hoppas att du fortsatter med filmerna, de ar uppskattat. nar jag far ny dator ar de skype som galler!! ;)
saknar att komma hem till er och bara vara, med hela familjen ;) allihoppa liksom! aaah, javla spanien ibland alltsa!
linn din fina manniska, du ska veta hur mkt jag tanker pa dig. hela tiden. gjorde en brainstorming runt ditt namn idag. de blev en massa fina ord kan jag lova ;) du ska fa se den ngn ggn!

massa tankar till de allra finaste vannerna, ni har mitt nya spanska nr om de ar ngt.
installera skype & webcamran tjejer fñr snart ar de skyyype som galler :P

tjofras!

skulle publicerats igar. damn

back on track


sådär, nu känns de som att jag är tillbaka igen.
igår blev de hopplektion med hannah, de gick ju bra. fürstinnan var superduktig (för en ggns skull). ;)
idag skiner solen & jag tänkte prova att släppa amaranto lös här på gården, kan ju vara mysigt för lilla gubben :)
orkar inte blogga, hej svej!!





hur ska jag ha de?


okej, nu har jag känt mig väldigt mångsidig de senaste dagarna. ena dagen är jag fullt frisk och gör allt och ingenting utan problem. igårkväll kändes de som att jag skulle bryta ihop efter att jag tagit hand om alla hästarna själv. i två nätter har jag vaknat alldeles snorig. igårkväll skrämde guillarmo skiten ur mig genom att knacka på dörren och sen gå därifrån, han skulle lämna lite medicin. så allt är så till och från just nu. men jag får ta nya tag nästa vecka. snart är denna vecka slut.
idag började jag mailamed linköpings gymasniet som ska skicka praktikanter hit under denna termin. de kommer minst tre till praktikanter under min tid i spanien, nästa tjej kommer ensam och kommer den 22 mars. så de är typ om en vecka?
annars då? ingenting. tjejerna ska hoppa idag, får se om min rygg också vill de.



tänk om man kunde få vakna med denna bebisnos varje morgon! MYYYYYYS

PAPPA!! nu får du ta och komma hit. jag vill träffa dig, NU NU  NU NU NU NUUUUU!



snabb snigel


de senaste dagarna christo har kommit och ridit har de blivit rätt sent. men igår så sa han att han inte kunde komma idag, så idag blir en dag full av longering. har dock bara hunnit med en häst än så länge med tanke på att jag befunnit mig på miamar på förmiddagen. handlade godis för säkert 300kr, sen betalade jag räkningen också.
nu blir de ridning och longering. hoppas på att carina kommer förbi och myser.
juste. nu har jag ny telefon med nytt spanskt nr.
tjipptjillevipp! :)

ps. jag såg en snabb snigel imorse, jag ska då aldrig säga att sniglar är långsamma igen.



bebis gör sitt bästa :)

en och en annan polett


jag är glad att jag hamnade just här! just i denna miljö, med detta folk och tillsammans med alla dessa djur.
de blir ju en hel del ensamhet och jag kommer allt mer i underfund med saker och ting, saker som en gång varit och saker som komma skall.
ska inte påstå att boken mera självkänsla gjort några under, men de är rätt mkt psykologi i den (vilket jag älskar). och jag kommer lättare kunna gå genom livets små stormar med ett större leende. aja..
var ute och lullade lite barbacka idag, mötte några andra hästar nere vid floden och prestige började stegra för han hellre ville leka med dem och de frågade om jag ville rida med dem så jag fann lite nya vänner i skogen idag, jätte trevliga var dem! tappade en sko gjorde prestige också, tur att hovslagaren kommer imorgon bitti kl 9 då :)

KOLLA KLOCKAN, GOD NATTTTT!

denna förmiddag tänker jag lägga bakom mig


igårkväll installerade jag en väckarklocka till datorn eftersom jag numera inte har ngt som väcker mig, de funkade perfekt, man kunde välja låt, bild och text helt själv så jag vaknade upp till texten "wake up happy", vilket jag gjorde.( till en början)...
satt vid frukostbordet strax innan åtta, och när jag ska gå och öppna den stora port-grinden så står de en bil utanför som jag inte kände ingen och Taina låg inne och sov så jag låste upp men öppnade inte till den främmande bilen. så börjar de backa mot Christobals transport så jag kuuuutar in till guillarmo som ligger och sover (de är christos 18 åriga son som också bor här på gården), han förstår ingenting. jag ropar på taina i full panik, upp flyger inger som jag egentligen inte ville väcka och hon förklarar då att de är hovslagaren till några hästar. DUMT ATT SÄGA DE!! men de hade glömt att berätta. aja, de var inga tjuvar iaf. de brukar tydligen parkera där.
toppen, då hade jag sprungit runt rädd i några minuter och sumpat en hel del tid på morgontjänsten, men de jobbade jag igen senare.
nu är de mat, jag tycker synd om er som läser min blogg. den är väldigt tråkig.
yeahyeah..




kl fem åker hans till svenska affären, då blire goooodis ikväll för min del. svenskt också. TOPPEN! :D


snabba puckar


jag måste hoppa i säng, men dagen har rullat på bra. en supertrevlig hemmafru som har dotter som har häst här på la hoppla kom och frågade mig en väldigt underlig härstfråga idag, så jag fick visa henne ett och annat. lite komiskt, men inga frågor är för dumma :)
tenor fick även kolik idag efter christobal ridit och jag såg alla symtomen helt själv, haha ;) värsta hästbruttan (eller inte..), Tenor fick iaf en spruta så var de bra sen.
tjohej!



mysmåndag


måndagar på andra arbetsplatser har för mig varit rätt tröga, men inte på öh eller här. här ser måndag-lördagar näst intill likadana ut och de är alltid lika mysigt att gå upp och göra morgontjänsten i sin ensamhet, speciellt när man vaknar av den sirisrosa soluppgången sju på morgonen. jag kan skratta mig lycklig! här i spanien är jag faktiskt lycklig!
igår blev de bara en ridning med prestige, hjälpte till lite på annat håll så fürstinnan fick stå.
JUSTE! nu kan jag gå ut med en dålig nyhet här från lahoppla. carina och hanna ska flytta på sina hästar till ett annat stall, så första april lämnar de la hoppla och de blir alltså bara 13 hästar kvar.
men ingen idé att deppa för de, jag kan träffa tjejerna nästan varje dag ändå och jag hoppas verkligen inte kontakten kommer att försämras pga flytten.
hanna & sara är syskon och går i svenska skolan här i fuengirola, deras mamma heter liselott och är verklgien supermysig. igår innan de skulle åka hem föreslog liselott att jag någon lördagskväll kunde åka med dem till stan och äta gott, kanske hälsa på carina som jobbar på en pub, kolla på film och sen sova över till söndagen då vi kunde mysa i trädgården vid poolen. de lät verkligen supermys så jag hoppas de blir av någon dag framöver :)
dags att ta a*slet ur vagnen och pallra sig ut i stallet!
lets go!



Windy



Quintero



fina, våta söndag


behöver jag säga att de regnar här i spanien idag igen? tror inte de va.. kan ju skriva när vädret blir bra igen. :)
på söndagar är jag ju ledig och skulle kunna ligga inne och dega heeela dagen, men igår somnade jag vid tio tiden vilket resulterade i att jag vaknade vid sju, great! :)
så nu på morgonen har jag tagit de lugnt. jag har läst, duscha och ätit frukost. om inte himlen öppnar sig helt tänkte jag ta mig tid att rida fürstinnan efter jag ridit prestige. vi får väll se hur de blir med de.
inget tekniskt är på min sida här i spanien, min ipod vägrar fungera. well well, jag går ju och sjunger för mig själv hela dagarna iaf. gör mig faktiskt inte såå mkt, men de är lite komiskt.




17:17


mina närmsta vänner vet att jag får frispel när klockan är ex. 18:18 eller 22:22, varför vet jag inte riktigt. de känns bara så psyko på ngt vis.
anyway, vi släppte av tjejerna på airopuerto Malaga 17:17, de måste ändå betyda ngt? SJUTTON också, kanske, eller ngt.
jävlar vilket skumt inlägg. aja, nu sitter jag här i min lilla stuga ensam.. igen.. de är skönt faktiskt. kvällsfodringen går nog snabbare när jag är ensam än när vi va tre. men de är kul med sällskap också. de har varit många höga skratt de senaste två veckorna när tjejerna varit här. jag tyckter om dem!

PAPPA! kommer du hit vet du att vi ska ut och galoppera och klättra bland bergen. och säg nu inte att du börjar bli för gammal, för de där är bara snack!  ;)  PUSS

om 15 min är de kvällsmat, jag som just vart & köpt 6 nya donughts från miramar. dem får bli min middag en annan gång. nu måste jag fortsätta läsa ur självkänsla nu, den är faktiskt toppen. FÖR ALLA! :)



lite kaos i floden :P



spöregn


en dag till med detta väder, jag tänker faktiskt inte klaga. jag tycker de är lite eländigt men ändå mysigt & så sover jag tokbra till regn också.
idag har vi inte ridit med tanke på vädret, men carina kom förbi oss en sväng så vi hade lite tjejsnack inne i mitt krypin. mycket mysigt!!
idag åker praktikanterna hem till sverige, om bara någon timme kör vi iväg för att dumpa dem i malaga. jag ska passa på att handla godis på vägen hem, mums!
sen är de ca 14 dagar innan nästa praktikanter anländer. så jag får lite andrum imellan, sköönt!
Nu blir de lunch, hamburgare. jag klagar inte ;)

if today was your last day!






vi red uppåt i typ en kvart, sen hade vi perfekta utsikten.
bra terapi tycker jag.



all terräng är rUUUligt



landet där allting löser sig


allt jag klantat till här nere i spanien har verkligen löst sig. söp bort telefonen för drygt en vecka sen, imorgon har jag förhoppningsvis en lånetelefon från carina med praktikanternas gammla nr. sådär ja! då var de fixat!
idag kom jag även på att samma dag jag firade en månad här har jag även haft körkort ett år, jädrans va tiden går fort. och jag minns som igår vad jag gjorde samma dag som uppkördningen. jag skolkade från östra (den ända dagen) för att åka upp med sara till jursta för att rida, och sadeln snurrade runt när jag skulle hoppa upp, minns du de sara älsklingström? :)
idag på fm red christobal så nu är jag klar med två av fem hästar, vi besökte även miramar som är ett stort köpcenter. jag insåg plötsligt va fina kläder de finns här i spanien. blommigt och så, precis som jag vill ha de. jag fick min lön imorse också, mums mums mums. tänkte handla klänningen jag kikat på ett tag nu, men den satt inte lika fint som jag hoppats. så jag skippade de.
nu är vi tillbaka hemma igen och jag ska snart ut och rida med praktikanterna, de är ju som sagt deras sista ritt här på la hoppla, frääääs ska de bli!
tänkte sända några tankar till er där hemma, spec. till linn som precis fyllt år, till farfar som kämpar som en viking, till pappa som alltid är bäst & till syster som ska ut och resa nu igen.




over and out

första månaden avklarad


dag 29, (4/3)

idag är det min tjugonionde dag här i spanien och eftersom jag anlände den 4de februari är min första månad här avklarad. jag har bestämt mig för att vara här minst fem månader, så efter fjärde juli är de fritt fram för mig att börja kolla biljett hem.
känns konstigt att ens prata om retur-biljett ännu, de är verkligen för tidigt!! trots att jag upplevt väldigt mycket den senaste månaden och de har varit omtummlande så har jag så mkt mer att se och uppleva. och jag tänker njuta och samla på mig så mkt erfarenheter jag bara kan, i med och motgång.
idag eller imorgon täntke vi ta en sväng till Mijas & mysa lite, skönt att komma ifrån gården för en stund och bara var med tjejerna och andas lite annan luft för ett tag.



förresten, trots att jag går runt i vinterkläder börjar färgen på armarna ta sig. SKUMT :P


nu är jag riktigt bitter


ursch va jag surna till nu på kvällskvisten. mitt internet-usb stick är helt dumt, de är glapp så att jag måste sitta dödsstill och använda tejp. de har regna näst intill hela dagen & jag har sträckt ryggen. så nu ligger jag och kurar mig med hästlinement och lugn musik.

hejdå!

bebis drömmar


dag 28

inatt har jag drömt om bebisar, undra vad detta kan betyda? först stötte jag på Sabina Andersson som väntade sitt andra barn och robin hennes kille vill att hon skulle föda i toaletten medans jag föreslog att hon skulle föda hos min farfar, sen så minns jag att hon bar en svart jacka och en svart rolig mössa. :)
senare i drömmen fick jag träffa Elliot, jag pussade på honom och han pussade tillbaka. alltså riktigt människopussar, hur söt som helst! jag ville verkligen inte vakna från den drömmen, skulle offra väldigt mycket för att få träffa några där hemma. :)

igår köpte jag malins gammla dator så om den överlever mina månader i spanien kommer jag hålla er där hemma uppdaterade.
igår fick alla mina fem hästar stå pga massa j*vla regn, skön & slapp dag för mig alltså!
chattade även med pappa igår, de var  skönt att få prata av sig lite med honom.



världens finaste elliot

swing life away


Am I loud and clear, or am I breaking up?
Am I still your charm, or am I just bad luck?
Are we getting closer, or are we just getting more lost?

I've been here so long, I think that it's time to move
The winter's so cold, summer's over too soon
Let's pack our bags and settle down where palm trees grow
?


världens finaste dam blir 6 940 dagar idag!




skickar dig en liten födelsedagsbild från spain till dig :)
jag saknar dig min finaste & käraste hjärtevän, de kommer då alltid att vara vi. du & jag! från kladdkaks-förlåtet i stallet till dagen de är dags för graven.



finaste fislisan någonsin har blivit 19 år, woho!
världens största grattis till dig hjärtat!

Linn Elisabeth Ingeborg Sandahl Froman

gerd gillar diG! ;)

förfest innan fuengirola


tjoLaHoppla!
telefonångesten börjar befinna sig i de förflutna och mina dagar på la hoppla blir bara bättre och bättre. spanien blir allt mer varmare, just nu är klockan 10:30 och de är redan ca 16 grader utanför mitt lilla hus. idag tänkte jag & praktikanterna ta första doppet i poolen, vi får väll se. :)
den knuten som knutits inom mig sen studenten har nu börja lösa sig, jag vet ungefär hur mitt liv kommer se ut de närmsta året, de glädjer mig. spanien och sen lumpen, de blir nog bra skit!
på lördag em åker ida & bella tillbaka till sverige, då återgår min vardag till att bli som den var innan dem kom. och de har sina bra och dåliga sidor, precis som allt annat :)

bjuder på dessa "vackra" bilder från i lördags.
charader för/med fulla muggar! ;)




någon som kan gissa?



okej, partysugna/fulla örebroare ;) rätt gissat



...



en stegrandes häst, mkt skratt åt denna bild :)



catarina gillar spanskt godis, men de resulterar i viktökning. man ska må GOTT! :)



vad hände?

nej nu får de räcka. kanske blir de badbilder lite senare!
tjohej!



RSS 2.0