havet stormar, men jag blir inte sjösjuk


1 februari kära blogg!
känns så skönt med ny vecka & ny månad, har liksom alltid älskat de, känns som att man laddar upp med nya batterier & ny motivation till saker & ting.
i fredags blev de kalas med emmilie, sån attans bra kväll hade jag. sen på lördagen låg jag bakfull hela dagen, brukar verkligen inte må sådär dagen efter (börjar jag bli gammal?), i lördags var de klassfest, blev som en förfest till utgång på munken (om de säger mina läsare ngt? jäkla fastlänningar) ;) kul kväll med dans & mycket skratt på pop/rock, vinyl & schlager golvet!
söndagen kollade jag på hockey, åt thaimat & kollade film. bästa bakisdagen på länge.. sov över hos min nyfunne vän Ninni, och fick den bästa väckningen på länge. av Alex 3 år, me <3 hennes barn!
igår hade vi obligatorisk träff på högskolan & lasarettet, fick ett nytt kort (ogillar verkligen dem där korten). men men.. idag började jag plugga till tentan imorgon. gick på helg onsdags morse förra veckan & de var verkligen inte särskilt bra! men jag har ju börja leva i nuet (litet nyårslöfte kanske). så duktig med dum catarina! :)
tog paus från plugget & tog en promenix i de underbara vädret som gotland bjuder på idag. älskade sol, älskade minusgrader (trodde jag aldrig jag skulle säga efter levt i norr), men de är faktiskt mys med några minus i solsken. whatever. bjuder på lite bilder sen plugg all night looooong, eller? :)











utanför mitt fönster idag (LANDET!)





mitt studierum (identiskt m. mitt sovrum)





mitt hem t om. 30 april



förstör bloggen med detta bildinlägg så nu slutar jag ladda upp..
vi kan ju tacka min älskade fru sara för kameran, utan henne hade jag inte kunna dela med mig av detta! PUSS

klassfest jan 2012


ikväll vaknas de klassfest med knytkalas. första groggen kommer bli seg idag med tanke på min "all in"-kväll igår med emmilie! de blir nog bra, vill bara skratta, ha sjukt kul & dansa. visby verkar toppen, saknar de som dem andra städerna jag bott i inte har.





puss!


första utgången i visby


igår mötte jag upp en kär nynäsvän som numera är bosatt på gotland, förmys med tjejprat hos henne sen utgång, så sjukt rolig utgång med perfekta partyställen, åh va kul de va. hoppas alla hade lika bra fredag som jag!





hem & ladda inför klasskalaset ikväll  :)


jag kommer alltid att gilla


de blir tidiga sovtider när man bor på landet, de blir mörkt snabbt & inte en väg här ute som är upplyst.
men kvällen kunde inte avrundats bättre än med tidig natt, spikmatta, fin musik & ett samtal från mitt hjärta som alltid finns där, me <3 u mr x!
puss till vissa! :)


daughtrykväll


skulle kunna skriva ut en novell av känslor just nu, men jag ger tusan i de.
mobilen är avstängd & skype med syster väntar.
vill få två saker sagt:
jag saknar min älskade pappa & tusen miljarders tack till dem som stöttar mig i de här. jag älskar varje ord från er!



en hel catarina, innan allt



Lycklig tjej


eftersom adobe kastade ur mig från mitt prov med gruppen igår fick jag göra de idag ist, ENSAM MED LÄRAREN. och hon tyckte jag var intelligent & löste uppgiften duktigt..
någon som vill dansa av lycka, lyssna på denna BÄSTASTE LÅT I VÄRLDEN!!!?!??!

http://www.youtube.com/watch?v=gjJxmahAbOU



fyllemys på fredag & lördag, jag längtar!


oops


tänkte göra dagen extra bra & startade den med en löptur, men efter 15 min jogg kändes de som att ngn sågde av min hals på mitten. så får nog vänta några dagar till med träningen, BUUU!
men nu ska jag äta gofrukost sen möte med läraren & sen gasa in till högskolan, om de kan sluta snöa någon ggn.... :) de verkligen spösnöar här...



me <3 sovmornar, melissa horn, spikmatta, distansstudier & nybäddat. de är ren kärlek.


trött tjej


dagen blev rätt värdelös faktiskt, men imorgon är de nya tag igen. snart fredag & lördag, festhelg (välbehövligt!!).
vill att de ska bli ljusare ute nu nu nunuuuuuuu, mycket mysigare! buu för mörker på landet!



sysselsatte mig själv med paint för att hålla mig vaken....

förlåt för dålig uppd.


hej alla mina kära!
flyttade över på fredagen med kvällsbåten, var rätt svårt att hitta hit i mörkret eftersom jag bor ute på landet. men idag är de tisdag & jag har till och med lärt mig genvägen till stan (så duktig jag är). men iaf, i lördags fixade jag internet inne i visby & inhandlade även nödvärdigheter till lägenheten. i söndags åkte jag & träffade jag min studiekamrat som bor i vibble, vi studerade & hade massa tjejprat.
på måndagen träffades vi hela studiegr (5st/halva klassen), och diskuterade första uppgiften vi fått, satt mellan 9-15 & mycket blev gjort men vi vart inte så mkt klokare efter tyvärr, min käre vän sov över hos mig inatt. vi hade flera timmar att studera andra delen på uppgiften men fick inte mycket plugg gjort för de. men de löste sig idag när vi träffades på högskolan igen.
hennes barn är verkligen underbara, tre stycken härliga pojkar har hon, så vill jag spela wii med galningar så är de till vibble jag ska åka. skulle vara intressant att  veta hur många kalorier jag brände på en boxningsmatch mot lucas. :) well well..
imorgon har jag min första "eximination", är som ett skypemöte med en studiegrupp som jag INTE pluggat med tidigare, om två vetenskapliga artiklar, de får gå som de går. kan inte bli mkt klokare på texterna just nu, så nu får de vara. :)
kom hem kl 13:30 från högskolan idag & la mig direkt & kikade på World trade center-filmen & somnade. vaknade vid 17 tiden & bestämde mig för att plugga lite till, men nu får de vara. ska inte skriva om mitt plugg i bloggen något mer, de känns liksom inte bra. blir sån press på mig då :)
bestämde mig idag för att belöna mig själv efter varje delmoment i kurserna. klarar jag den största delen på onsdag nästa vecka ska jag fixa en nagelförlängning (som jag varit sugen på sen studenten, men de passar inte riktigt så bra med stalljobb & lumpen som jag sysselsatte mig med efter).
TJAAA!!



med frusna ärtor, högtalare & disney musik kan till och med en iskall lägenhet ute på landet bli helt ok tillslut..
så tumme upp för Gotland & människorna här (än så länge.. ;))

2012-01-20 Hej då nynäshamn & alla kära


klockan är strax tre & jag klev upp i tid idag så jag skulle hinna hälsa på miss sara & hennes underbara barn & hund innan jag nu måste packa. thaimat & mullers bakelser blev de. gud vad jag älskar er!
anländer till gotland 23:20 typ, så de blir raka vägen "hem" för att packa upp & sova. känns inte ovanligt att kalla en osedd plats för hem, hänt flertalet ggr innan.
och nu till packningen, de spelar ingen roll om man lämnar nynäs för en natt eller flera år, man glömmer alltid saker som man kommer på i efterhand. ska bara försöka att inte glömma så mkt som jag brukar göra. men allt går att köpa nytt så de är ju skönt att kunna ha de i baktankarna! 
nu måste jag ta mig i kragen & börja packa in allt bös i bilen.
puss på alla fina människor som stöttar mig & hjälper mig i ur & skur!
/ en evigt tacksam catarina!


True colors are beautiful, Like a rainbow

första skoldagarna


De är bara tisdagkväll, TISDAGKVÄLL! med alla dessa timmar jag varit vaken (sen måndagsmorse) borde de fasen vara lördag nu. jag kämpar för att hålla mig vaken om dagarna eftersom jag måste ställa om dygnet, men idag när jag kom hem från skolan slank lite thaimat ner & sen sov jag som en björn i ide på soffan, FY MIG. så nu bör jag åka till gymmet & göra av med lite energi. 
dagarna går bra, är i skolan mellan 9-16 ungefär, men imorgon & torsdag ska bli längre. och imorgon ska jag börja dagen med en föreläsning på 3 timmar.. förstår ni hur min kropp känner när den sitter still i 3 timmar, jag exploderar, jag måste fasen hålla tillbaka för att inte få utbrott & skrika som en gorillakvinna, de går nog bra... 
har redan träffat min studiegrupp & dem verkar lika "pluggsugna" som jag, så vi kommer nog peppa varandra bra.
nej nu måste jag ta vara på dem timmarna som är kvar på detta dygn... 

på torsdag åker pappa utomlands i 7 veckor, de är han värd. pappa på äventyr, igen.. ME LOVE YOU!



dagen före studiestart


2012-01-15
då var de dags igen, jag visste att denna dag någongång skulle komma igen. att jag frivilligt sätter mig bakom skolbänken & alla böcker igen. och folk frågar mig: "När kom du på att du ville bli de?", och ska jag vara ärlig så har jag aldrig kommit på de, jag provar mig fram. om jag vantrivs så har jag alltid en plan B, såklart. de är "catarina på nya äventyr" vi pratar om.
imorgon är de upprop & registrering på campus huddinge, och jag kan inte ens beskriva känslan i kroppen jag har just nu, (jo, dels är jag lagom bakis från gårdagens utgång i stan med party elin & ninja), men om vi ska fokusera på skolkänslan så är den en blandning mellan första skoldagen på lågstadie Viaskolan, då mor klädde upp mig & syster från topp till tå med fina klänningar, ryggsäck & ny skolmateriell, lite så känns de.. fast denna gång har jag sprungit runt & köpt skolmateriell & kläderna ligger redo på sängen tills imorgon bitti. och jag är inte alls så exalterad som jag minns att jag var då, 1996. nu är känslan mer kaotisk, har säkert hundra frågor men ett tiotal jag måste få svar på, resten får falla på plats under tiden.. 
men nu är stunden inne, har i ett halvårs tid velat bläddra blad & vilja börja på ett nytt kapitel i min livsbok. så nu catarina är de bara att suga åt dig & göra de här.. även fast klumpen i magen vill få mig att spy. 
låt mig citera min kung "de ordnar sig, mer eller mindre svårt påvägen dit", timbuktu

l

vette tusan vilket år detta är, men mins klänningen som om de vore igår. älskade den över allt annat, och mitt fina spice girls pannband... 



2012-01-13


mån - torsdag hade jag ätit "sunt" hela veckan, sen igår blev både jag & iza sjukt sugna på choklad, vi kilade ner till affären & handlade de vi blev sugna på. Efter en halv 150g marabou blev jag äckelmätt.. 
Klockan slog 18:30 & jag följde med petra till stallet för att borsta & mysa med henne och lite hästar. när jag kom hem åt jag en bit av en smörgåstårta & tittade på biggest looser, utan någon fysiskaktivitet under hela dagen. blev lite sur på mig själv så jag tog min nya lillbil & gasade till gymmet. löpbandet var upptaget så de fick bli crosstrainern 10 km, 235 kalorier. gick in på kaloritabell.se för att se hur mkt skit de är i sånt man lätt trycker i sig till vardags, och NU JÄVLAR HAR JAG BESTÄMT MIG, LITE SKÄRPNING EKSTRÖM!
blev brutalt äcklad av alla kcal man får i sig helt i onödan, min fika framöver är mitt söder té & frukt (och till dem som påstår att frukt inte är nyttigt, låt mig kopiera från proffsen ;)

"De är proppade med vattenlösliga fibrer (de bästa fibrerna), antioxidanter, vitaminer, mineraler och långsamma kolhydrater. Dessutom är det inte mer än 10-15% kolhydrater så i princip kan du äta kilovis med frukt varje dag utan att det är några problem. Man blir i regel mätt innan det blir för mycket."

nu ruttnar jag på bloggen för att den fuckar så, tja! 



min sallad: sallad, tomater, majs, kikärtor, stekta champinjoner, linfrön, gurka..


en gång för alla!


igår kväll trillade de in en kommentar på ett inlägg från i somras som fick mig att förstå att jag måste reda ut lite saker här i bloggen. jag förstår själv att de är fler ovänner än vänner som läser min blogg, för ovännerna är nyfikna på mina misslyckanden & stör sig på mina framgångar. medans vännerna mina vet allt om mig & min vardag (därför behövs inte bloggen för dem), och dem vänner som läser bloggen exempelvis Sara som är en nära vän, hon vet direkt vilka blogginläggen som är tillägnade vem! 
så nu ber jag "er" att sluta tro att varje negativt laddat ord eller mening är till en viss person, eftersom de på senaste tiden har rammlat in en, två & tre kommentarer, facebook mail osv. är de så att ni tycker att jag proviserar i bloggen & att ni tar åt er så hemskt mycket av allt negativt som skrivs så snälla sluta läs
de är bara jag & mina närmsta som förstår vem eller vilka inläggen är riktade mot, så sluta "ta åt er" för att ni en gång varit ngt negativt i mitt liv.
Tack på förhand guds änglabarn!





2012-01-11


musiken är på hög nivå & låten http://www.youtube.com/watch?v=QzlNFcT2aOE&ob=av2e gör mig sjukt glad just nu! gårdagen spenderades (efter en promenad med rygga) hos sara, såå mysigt att gulla med sara, bebis & leka med elliot. LYCKA! 
nu ska jag röja upp lite här hemma (att jag alltid lyckas strö allting överallt), sen en promenad ner mot centrum för att hämta "mitt" paket. TJOHEJ!
ps. fick en digitalkamera av sara & timmy (TACK) så bloggen kanske blir roligare framöver! 





lägga i en ny växel-veckan!


dagarna trillar på & "att göra"-listan blir mer & mer avkryssad. 
idag har jag kryssat av:
- present till syster & en vän (nu ska de bara komma hem, packas om & skickas),
- köpt studiemateriell (ett blått kollegeblock som nu är pyntat med finbilden på mig & en vovve).
(-sen tror jag att en ny liten bil är fixad också!)

om två timmar är de tvättstugan, sen mys med vänner i guess! PUSSHEJ FRÅN EN ASGLAD TJEJ!


2012-01-09


denna gång vänder jag allt till min fördel, att jag varit ärlig sen den allra första gången vi träffades. tänker inte vara ledsen eller ha en enorm klump i magen en sekund till för din "skull". satt nämligen & bläddrade igenom en väldigt lång & gammal sms-konversation, la lite datum på minnet & kunde tillslut räkna ut att 1 + 2 = 3! 
du kanske inte heller varit oärlig, bara har olika syn på vart gränsen går. typ som en kulturkrock fast med samvete & känslor..
skillnaden var kanske att mina sår är läkta...



tar därför denna vackra vinterdag till att göra de allra bästa av. promenix ner till stan, träna, handla studiemedel & kanske en detox om jag känner för de! Helt ensam, sköönt! 



en glad & lycklig catarina med finfina carro!! :)



2012-01-08


vissa är mer socialt efterblivna än andra, så kommer de alltid att vara!
med dem vackra orden önskar jag ALLA utom en person godnatt!





myyyys


igår blev de 3rätters & mys hos elin med trevligt sällskap. idag har jag socialiserat med mig pappa sen bar de av på två promenader & fika med finaste andrea. nu är jag på språng till elin för yttligare en kväll i trevligt sällskap. 
tjohej!

PS. (syster & morgan)! mössan sitter fint i nynäshamns -6 gradersklimat! PUSS & TACK!



de blir inte alltid som man tänkt sig..


sådär, nu har jag lite tid att skriva om vad som händer och sker (& skett).. 
min sista soldatdag var fredagen v50. skulle komma hem över jul & nyår för att sedan flytta tillbaka till Luleå & plugga sjuksyrra, jag var antagen, jag & den givna rumskamraten hade precis fått 3 rok, skulle bara hem & köpa större bil så kompisens tjänstehund kunde få skjuss till jobbet.. allt var redan planerat. jag skulle bosätta mig i luleå på riktigt. men så blev inte fallet... 
satt & fikade på stan med en kär vän då jag loggade in på antagning.se för att kika en sista ggn (eftersom sista antagningsbeskedet hade kommit), och vad står där? LULEÅ ÄR STRUKET, antagen på en helt annan ort. 
De var mitt fel, jag hade tackat ja till både luleå & gotland, stog som första reserv på Gotland vid första antagningen. tackade ja till både luleå & gotland (för att min nyfikenhet ville se om jag kom in på gotland), givetvis på skoj bara för att se om jag lyckades komma in där. men eftersom gotland var min första prioritering för sex månader sen så blev luleå struket. HAPP! ringde till chefen för antagningen på luleå tekniska, men de gick inte att ändra. min plats var ju bortgiven till ngn annan. MEN VAD HADE JAG FÖRVÄNTAT MIG? att jag för en ggns skull skulle få som jag ville? att jag skulle få chansen att bo kvar i en stad med människor jag faktiskt trivdes med? 
Sen den 27/12 har jag fått styrt om allt totalt, igen.. lägenhet på gotland är fixad, tackat ja till utbildningen, studielån & adressändring är på g... men vad ska jag säga? sånt är livet, ser de som ett tecken. kanske menat att de skulle bli såhär? just nu tar jag varje dag som den kommer, försöker få alla bitar att falla på plats. min älskade pappa hjälper mig på traven, och de tackar jag gudarna för. när jag fick reda på att de var gotland som gällde så tog jag bort annonsen på bilen, ville ha kvar honom. men efter en skjutsning till arlanda så rasade växellådan, så nu är de bara att köpa en till bil, tur att mitt konto har fina siffror på sparkontot..
Jag tror på karma, nu är de bara att hoppas att jag trivs som student. gotland kan nog vara bra för mig, iaf där jag har bosatt mig. lungt och fint. får massa tid för mig själv & studierna. får se om de blir en fyrbenting om några månader.. 
har inte så mkt mer att dela med mig av... de blir inte alltid som man tänkt sig.

2012-01-03


förlåt alla nära & kära för att jag har fullt upp just nu, men de är lägenhetskontrakt, adressändring, lån, nya bankkort & allt möjligt som fyller alla timmar på dygnet just nu. sjukt tråkigt men måste göras.
de blir ingen "bomb/ngt djupare berättelse om framtiden" idag. för nu måste jag se till att få igång skrivaren med ny patron för att skriva ut hotellbekräftelsen, packa & bege mig norr om sthlm för ett dygn eller två. TJA A A.. 



nyår 2012



pass på bloggen


dödar bloggen ett tag så ni behöver ju inte besöka så flitigt som ni gjort!
fast nästa inlägg kommer innehålla en BOOOMB! inte bokstavligt då....

RSS 2.0